Objectivism the philosophy of ayn rand by leonard peikoff pdf

Hänen perhettään vainottiin ja he muuttivat Pietarista Krimille neljäksi vuodeksi Randin ollessa 12-vuotias. Paluun jälkeen perhe näki nälkää ja isän objectivism the philosophy of ayn rand by leonard peikoff pdf apteekki kansallistettiin valtiolle.

Kun hän vuonna 1926 muutti pysyvästi Yhdysvaltoihin, hän vaihtoi nimensä Ayn Randiksi. Rand oli muunnelma hänen perheensä sukunimestä, etunimi Ayn oli muunnelma suomalaisen naiskirjailijan nimestä. Rand on sanonut, että oli vain kuullut nimen eikä hän ollut lukenut yhtään kirjailijan teosta. Suomalainen nimi oli mahdollisesti Aino. Tämä toistaa sitä kokemusta, kun Rand jo pikkulapsena päätti aina pysyä ihanteissaan vastoin vastustamansa kommunismin tahtoa määrätä ihmiskohtaloista. Hän sai vähitellen miljoonia lukijoita ympäri maailmaa. Ayn Randin itselleen tärkeäksi ajattelijaksi.

Yksi Randin keskeisistä ajatuksista on omistuksen koskemattomuus: yksilön valta omaan kehoonsa ja omaisuuteensa. Ayn Rand esittää, että omistusoikeudet voivat olla olemassa vain riittävän sivistyksen piirissä. Näin ollen hänen mukaansa eurooppalaisilla oli aikoinaan täysi oikeus ottaa Pohjois-Amerikka itselleen intiaaneilta. Näin siksi, että Amerikan alkuperäiskansa eli alkeellisessa heimokulttuurissa, eikä heillä ollut riittävää sivistystä omistusoikeuden käsitteen ymmärtämiseen ja kunnioittamiseen. Rand kirjoitti käsikirjoituksia myös muutamiin muihin elokuviin ja teatterinäytelmiin. Ayn Rand oli naimisissa taiteilija Frank O’Connorin kanssa.

30 vuoden ajan vuodesta 1942 1970-luvulle. Vallanhalu ja typeryys eivät ole ikinä hyviä aikomuksia. Luovalla ihmisellä on halu saavuttaa, ei päihittää toisia. Pahuutta ei voi tapahtua ilman uhrin suostumusta. Miksi he aina opettavat meille että on helppoa ja pahaa tehdä mitä haluaa ja että tarvitsemme itsekuria hallitaksemme itsemme?

Se on vaikeinta maailmassa – tehdä mitä haluamme. Ja siihen vaaditaan suurinta rohkeutta. Opi arvostamaan itseäsi, eli taistele onnesi puolesta. Pahinta syyllisyyttä on hyväksyä ansaitsematon syyllisyys. Onnellisuus syntyy kun ihminen saavuttaa omat arvonsa.

Raatikainen, Panu: Tätä he lukevat. On suositeltavaa luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään. Se ei kuitenkaan ole pakollista. Sivua on viimeksi muutettu 2. A statue of a muscular man holding a hollow globe on his shoulders. A skyscraper towers above the statue in the background.

Its stated goal is to “spearhead a cultural renaissance that will reverse the anti-reason, anti-individualism, anti-freedom, anti-capitalist trends in today’s culture”. During her lifetime, Rand helped establish The Foundation for the New Intellectual to promote Objectivist ideas. The Foundation was dissolved some 15 years after her death, having been made redundant by the Ayn Rand Institute. Although Rand objected to Objectivism becoming an organized movement, she supported like-minded individuals working toward a common goal. New York in the fall of 1983. Peikoff also agreed to be the first chairman of the organization’s board of directors.